Решението  на турските депутати бе взето след 4-часови дебати с

...
Решението  на турските депутати бе взето след 4-часови дебати с
Коментари Харесай

Столтенберг призова Унгария да последва примера на турския парлам...

Решението  на турските депутати бе взето след 4-часови диспути с голямото болшинство на ръководещата " Партия на справедливостта и развиването ", сътрудниците й от " Партията на националистическото деяние " и основната опозиционна групировка - " Републиканската национална партия ".

 

След като Народното събрание утвърди присъединението на Швеция към НАТО, се чака президентът Реджеп Ердоган да го ратифицира до дни. Така Унгария ще остане единствената страна-членка, която не е одобрила присъединението на Швеция. Унгария съобщи, че има вяра, че участието в НАТО " не е приоритет " за Швеция въз основа на нейните дейности.

Турция и Унгария поддържат по-добри връзки с Русия, в сравнение с други членове на ръководената от Съединени американски щати Организация на Северноатлантическия контракт.

Въпреки че се опълчва на нахлуването на Русия в Украйна, Турция подлага на критика западните наказания против Москва, която предизвести, че ще отговори, в случай че НАТО укрепи военната инфраструктура в двете скандинавски страни.

 

" Всички съдружници от НАТО се съгласиха във Вилнюс да поканят Швеция да се причисли към нашия алианс и страната извърши уговорките си. Членството й прави НАТО по-силна и всички нас - по-сигурни ", акцентира Столтенберг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР